9 Kasım 2011 Çarşamba

kimseyi kandırmak istemem

kedileri dışarı attık. balkon kapısının önünde miyavladıkları zaman vicdanımın sesini değil de evin her yerini tuvalet olarak kullanmalarının sonucu olan iğrenç kokuları duyayım istiyorum. ama olmuyor. insanlar bazen doğru ve iyi olan şeyleri yaparlar. bazen de buralarına kadar gelir ve yanlış ve kötü olan şeyi yaparlar. ama kimse onları suçlamaz çünkü sebepleri vardır. yanlış ve kötü olan şeyi yapmakta problem yaşamamakla beraber o sebepleri kendi açımdan inandırıcı kılmakta zorlanıyorum. bu da yanlış ve kötü olan şeyi yapma işinden vazgeçmeme yol açıyor. böylece kendi hayatımı zorlaştırmış oluyorum. kendi hayatım zorlaşınca acaba daha mı iyi oluyor. buna kim karar verecek, allah mı karar verecek. buna allah karar versin istemiyorum, ben bunu bileyim istiyorum.
kedileri eve alsak ve kediler soğukta üşümese, başka kediler üşüyecek ve kürtler anadilde eğitim alabiliyorken türkiyede yaşayan birkaç bin çinli alamayacak o zaman o çinlilere yazık olacak, onlar da gidip kendi ülkelerinde mi eğitim alsınlar ve kediler de gidip ölsünler mi acaba. ama çinlilerin ülkesi çok kalabalıkmış ve kediler de ölmek istemiyorlarmış. bir de ben kendi dilimde eğitim alıp üşümezken bu çok ayıp olacak. ne olacak .

8 yorum:

  1. dublorün dilemması son cümle.

    YanıtlaSil
  2. kitap annemin dershanedeki dolabında sanıyorum seda, biraz ipucu versen?

    YanıtlaSil
  3. sabahın bu vaktinde boş boş bakıyorum. harbiden ne olacak?

    "dışarı atıldık. balkon kapısının önünde miyavlıyoruz ama bizimki pek oralı olmuyor. kendince sebepleri vardır ama hava da çok soğuk be! nöbetleşe miyavlıyoruz burada.
    eh şimdi bizi içeri alsa, diğer kardeşlerimiz üşüyecek. biz iyisi mi anadilimizde miyavlamaya devam edelim. ne olacak."

    YanıtlaSil
  4. hiçbir mahlukata normalin üzerinde ilgi ve alaka beslemeden yaşanmalı bence Sevgili Ali Kardindi. bunun normali ne oluyor onu da bilmiyorum gerçi.

    YanıtlaSil
  5. insan severken, bir şekilde, birilerini veya bir şeyleri kayırıyor. normali bu bence.
    kediler sosyalleşir böylece. hava da ısınır yakında.

    YanıtlaSil
  6. gerçekten mi dostum? yalnızca teselli amacı gütmediğinize inanmak istiyorum. inşallah diyelim.

    YanıtlaSil
  7. dostum eğer kediler soğuktabarınamayangillerden olsalardı, hiçkimse fotoğrafçılığa ilk adımlarını çeşitli ruh hallerindeki sokak kedilerini çekmeden atamaz ve insanoğlu sadece camdaki ve sokaktaki çocuk ve yaşlı amatör fotoğraflarından kurtulamazdı, yahut dönmedolap sokağındaki konuşulan dillerden biri de pisi pisi olarak literatüre geçmezdi.

    YanıtlaSil
  8. sedacığım, sen de olmasan şu dünyada yapayalnız kalacakmışım gibi geliyor bazen. çok seven msn işareti yolluyorum, ama artık msn kullanmıyoruz heralde.

    YanıtlaSil